sobota, 19 marca 2011

Szybki makaron


Składniki

  • makaron świderki 250 g
  • cebula 2 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • czerwona papryka mielona szczypta
  • majeranek szczypta
  • tymianek szczypta
  • bazylia szczypta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie zarumienić na oleju razem z przeciśniętym czosnkiem. Do zarumienionej cebuli i czosnku dodać makaron.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, mieloną papryką, bazylią, tymiankiem i majerankiem. Wszystko podsmażyć przez chwilę na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć na talerze, podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz