- makaron świderki 250 g
- cebula 2 sztuki
- czosnek 3 ząbki
- czerwona papryka mielona szczypta
- majeranek szczypta
- tymianek szczypta
- bazylia szczypta
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę
obrać i pokroić w kostkę, następnie zarumienić na oleju razem z
przeciśniętym czosnkiem. Do zarumienionej cebuli i czosnku dodać
makaron.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, mieloną papryką, bazylią, tymiankiem i majerankiem. Wszystko podsmażyć przez chwilę na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć na talerze, podawać ciepłe.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, mieloną papryką, bazylią, tymiankiem i majerankiem. Wszystko podsmażyć przez chwilę na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć na talerze, podawać ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz