niedziela, 18 grudnia 2011

Babka cytrynowa


Składniki

  • cukier 1 szkl
  • jajka 5 szt
  • margaryna 1 szt
  • mąka pszenna 4 łyżki
  • kisiel cytrynowy 4 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • zapach cytrynowy
  • łezki czekoladowe

    Sposób przyrządzenia

    Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka po jednym, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kisiele cytrynowe, szczyptę soli i zapach cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z ciastem. Dodajemy łezki czekoladowe, mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz